Kleine meisjes worden groot

Vandaag is een donkere dag. Maar echt. Het miezert en het is grauw. Een nasleep van gisteren. De enorme storm die hier dakpannen van de daken heeft gewaaid en kliko’s meenam over de weg inclusief een buurvrouw. Gelukkig mankeert ze niets en is ze bekomen van de schrik. Nu code rood is overgewaaid en ook de hysterie er omheen, is het een prima dag om met mijn enigszins gedeprimeerde mood achter mijn laptop te kruipen en mezelf te verdiepen in een soort van nieuwe nachtmerrie; de Basisschool. De volgende fase in míjn mama bestaan en dat van mijn kleine meisje. 

Mama’s kleine grote meid

Ik ga mijn kind straks loslaten, de wijde wereld in. Ja, zo voelt dat echt. Het idee vind ik nu nog vreselijk. Maar mijn moeder zegt dat ik er steeds meer naar toe zal leven en aan het idee wen. Bovendien denken we dat Zoë echt een kind is die het heel leuk zal vinden. Ze heeft het nu ook enorm naar haar zin op het kinderdagverblijf. Wat zouden we toch met z’n allen willen dat de tijd niet zo hard zou gaan. Zeker als het om de beebs gaat. Ik lees/hoor het overal om me heen #niettedoen #stopdetijd #tijdvliegt #tijdgaatsnelvoorbij #timeflieswhenhavingkids #etc. Met twee jaar en negen maanden dien je je kind aan te melden bij een school. Althans hier in Nijmegen is dat het termijn. Heb eigenlijk geen idee of dat elders in het land net zo is. We zijn nu ruim op tijd om eerst overal een kijkje te nemen.

Een school in de buurt

Het liefst zie ik haar naar een basisschool gaan in de buurt. Zodat vriendjes en vriendinnetjes in de omgeving wonen. Én wanneer ze groot genoeg is (en dat mag nog heel lang duren), ze zelf naar school kan fietsen. Zelf woonde ik best ver van mijn basisschool. Daar ondervond ik geen last van, omdat mijn beide grootouders in de buurt van die school woonden en ik daar gezellig tussen de middag en na school naartoe ging of zelfs bleef slapen. Ook mocht mijn beste vriendin vaak blijven logeren in het weekend of ik bij haar. Toch is het denk ik leuker voor mijn meiden om in buurt naar school te gaan. In onze buurt hebben we keuze uit twee scholen, en ik kan eventueel uitwijken naar een naast gelegen wijk. De aanvragen voor een rondleiding zijn vanmiddag verstuurd en 30 januari gaan we naar een open avond. Heel erg benieuwd. Gelukkig duurt het nog even, dus ga nog flink genieten van onze middagjes samen.

Iemand nog tips voor dit nieuwe avontuur?

 

 

4 Reacties

  • Gina
    Posted 20 January 2018 08:47 0Likes

    Ik heb weer erg genoten van je blog.

  • Mama
    Posted 20 January 2018 09:37 0Likes

    Alle nieuwe fases zijn leuk en soms spannend, vooral genieten van het moment. De herinneringen worden dan een van je rijkdommen in je leven…..

Laat een bericht achter