E-mailinfo@mocktales.nl

De geboorte van Mocktales

Het duurde even, maar eindelijk ben je er dan. Mocktales is de naam. Mijn derde kindje waar ik heel erg blij mee ben. Een mama lifestyleblog met persoonlijke ervaringen, opinies, reviews, horecahitjes en andere blijmakers die volgens mij gedeeld moeten worden. Ik hoop dat dit een online plekje voor je is waar ik je kan vermaken, je kan laten lachen en herkenning en/of troost kan bieden. Laten we daarbij niet al te serieus zijn, want het leven van een mama kan al lastig genoeg zijn, niet?

Wie ik ben?

Een kersverse mamablogger met de naam Michelle. Zelf ben ik mama van twee enorm lieve en fantastische meisjes; Zoë en Lou. Op Mocktales deel ik graag mijn ins en outs van het moederschap en alles om mij heen. Een lange tijd wilde ik graag mijn ervaringen delen, maar twijfelde en heb destijds niet doorgezet. Achteraf jammer. Maar bij mijn tweede zwangerschap begon het weer te kriebelen en ideeën schoten als paddenstoelen uit de grond. Dus waarom ook niet? Ik ben er inmiddels achter gekomen dat ieders ervaring anders is en wie weet kan ik er iemand mee helpen of simpelweg vermaken. Bovendien schrijf ik graag en is dit een leuke manier om zo mijn eigen moederschap vast te leggen. Maar toegegeven vind het ook spannend.

In het kort ben ik: super dol op en grootste fan van mijn man en kinderen. Haalt het mama zijn werkelijk het beste in mij naar boven en is het de grootste uitdaging waar ik tot nu voor kwam te staan. Tegelijkertijd krijg ik er energie en wallen tot op mijn knieën van. Het nieuwe uitslapen is gewoon gezellig om 19.00 uur mee naar bed gaan. Zijn er van die momenten dat ik net zo hard met mijn kids meehuil of nog harder. Na anderhalf jaar oefenen ben ik nog steeds een groentje en blijft het een zoektocht naar hoe-het-allemaal-werkt. Ook bij de tweede, want die lijkt helemaal niet op de eerste! Soms zou ik willen dat ik me in tweeën kon delen of net zoveel armen zou hebben als een octopus tentakels. Maar je leert ook snel en veel te kunnen met benen, voeten en tenen. Tijd is niet mijn beste vriend en met mijn organisatorische skills als superkracht vecht ik daar regelmatig tegen. Soms win ik, soms vaker verlies ik. Geduld is ook een dingetje. Work in progress zal ik maar zeggen.

Naast mama ben ik een levensgenieter, houd ik van lekker eten maar heb er soms te weinig tijd voor om het fatsoenlijk klaar te maken, drankjes ook boven de 0,0% en doe ik graag een dansje. Niet persé in een discotheek, maar eigenlijk overal. Zou ik meer willen reizen dan ik nu doe en heb een mijn-dertigerjaren-bucketlist die net zoveel uitdagende en leuke als onzinnige dingen bevat. Je ziet ze in de loop der tijd voorbij komen, mocht je er meer over willen weten. Helaas stond ik achteraan in de rij voor fotogeniekegenen en zijn deze mij niet toebedeeld. Toch blijf ik vrolijk kiekjes schieten omdat er van die momenten zijn die vereeuwigd moeten worden in beeld. Mijlpalen, grote en kleine belangrijke momentjes laat ik niet zomaar voorbij gaan. Die vieren we, want hoe cliché ook het leven is feestje! En zijn herinneringen het meest waardevol om te bewaren.

Dit is het even voor nu. Hopelijk ga ik je vaker terug zien en leer je me gaandeweg beter kennen. Zou je nog iets willen weten of wil je een berichtje achterlaten, dan kan dat hieronder. Vind ik leuk!

Proost op ons mama’s (to-be)!